Het verhaal

“Voeten vegen”, commandeert Saar als ze ziet wie er binnenkomt. “Goedemorgen beste mensen”, roept de herder vrolijk terwijl hij overdreven zijn voeten veegt. “We zullen nog wel eens zien of het een goede morgen wordt”, moppert Saar. Hannes kijkt hem glimlachend aan. “Jij klinkt vrolijk! Heb je goed geslapen?” De herder gaat zitten en lacht: “Nee, ik heb helemaal niet geslapen vannacht!” “Niet geslapen en dan toch zo vrolijk? Hoe kan dat nou?” vraagt Hannes verbaasd. De herder kijkt triomfantelijk rond en zegt: “Er is vannacht iets heel bijzonders gebeurd!” Saar komt erbij staan, met haar handen in de zij: “Oh ja? Is er soms eindelijk een schaap met 5 poten geboren?”

De herder negeert haar en begint te vertellen: “We zitten zoals altijd in het herdersveld bij het vuur en houden de wacht over de schapen. Het is een rustige avond en sommigen dommelen wat. Maar opeens…” Zijn stem klinkt spannend “… opeens is er heel veel licht! Wij schrikken enorm en houden onze handen voor onze ogen. Wat is dat nou?! ” Hij laat een stilte vallen en kijkt hen verwachtingsvol aan. “Nou?” vraagt Saar ongeduldig, “Wat is het?” Triomfantelijk kijkt de herder haar aan: “Een engel!” Hannes pakt een stoel, draait hem om en gaat er schrijlings op zitten. “Een engel?”, vraagt hij. Saar lacht schamper: “Een engel. Weet je zeker dat je niet droomde?”

 

Verhaal De reis van je leven

In de kerstmusical De reis van je leven staat de herberg van Saar en Hannes centraal. Zij runnen de herberg in Betlehem en er komen allerlei reizigers langs: een heraut van keizer Augustus, Jozef en Maria, een herder, het dienstmeisje Leja uit het paleis van koning Herodes en de wijzen. Er worden wonderlijke verhalen verteld door de reizigers: er is een Koningskind geboren in Betlehem! Saar kan het nauwelijks geloven, maar is vooral blij met de inkomsten van de gasten. Hannes luistert graag naar de verhalen over het bijzondere Kind. Dat zou hij ook wel eens willen opzoeken, maar durft hij dat wel?

De kerstmusical gaat niet alleen over de reis die Jozef en Maria maken. We zijn allemaal op levensreis. Waar kom je vandaan, waar ga je naar toe? klinkt het in de titelsong. Wat is jouw bestemming en waar reis jij toch heen? Ga mee op reis met Saar, Hannes, de herders en de wijzen. Ga op reis en volg je hart. Ga op reis en God gaat mee.

De reis van je leven is een vrolijke kerstmusical die door zowel kinderen als volwassenen gespeeld kan worden. De musical is gebaseerd op het verhaal uit de Bijbel.