Over Vieren in de kerk

Kerstmusical De reis van je leven is in 2016 gemaakt door Corine de Kruijf, eigenaar van Vieren in de kerk en kZieje.

Vieren in de kerk

Vieren in kerk biedt creatieve programma’s aan voor vieringen in kerken, maar ook op scholen. Denk aan kindervieringen, maar ook vieringen voor (en met!) tieners, jongeren, vrouwen of de complete gemeente. Mooie, eigentijdse en creatieve vieringen met speelse elementen. Verdiepend en verrijkend. Dit kunnen grote vieringen zijn, maar ook kleinschalige vieringen. Veel kindervieringen zijn ook geschikt voor scholen.

kZieje

Het bedrijf kZieje richt zich op beeldcoaching van mensen in het basisonderwijs, jeugdorganisaties en kerken. Daarnaast maakt het creatieve films voor scholen, kerken en privégebruik.

Corine de Kruijf

Corine de Kruijf

In 2013 schreef ik met veel plezier de kerstmusical De nieuwe Koning (met bestaande kerstliedjes). Tijdens het schrijven ontstond de wens om een kerstmusical te schrijven met eigen liedjes. Niet veel later kreeg ik het idee van Saar en Hannes in de herberg in Betlehem; een centrale plek waar de meeste personen uit het kerstverhaal langs zouden kunnen komen. Door hun verhalen en belevenissen wordt het kerstverhaal verteld en tegelijkertijd laat het zien wat dit met hen doet. De titel De reis van je leven verwijst naar de reis die de verschillende personen maken, maar ook naar onze eigen levensreis.

Ik bedacht de melodieën en songteksten en met hulp van diverse mensen zijn de liedjes tot stand gekomen: Mariëlle van ‘t Veld, Elles van der Willik en Nico Eijlers. Paul Haring heeft de vrolijke illustraties gemaakt. Meer van zijn werk is te bewonderen via zijn blog. De website is ontwikkeld door Johan de Kruijf. De sites van Vieren in de kerk en kZieje zijn ook door hem ontwikkeld.